Nieuws

Voor de zondagploeg 3

“Je bewaakt jouw grenzen”

We hebben allemaal grenzen. Maar bewaak jij die van jou? Je moet als bewindvoerder je grenzen goed aangeven en daarna goed bewaken. Bij wat jij doet voor jouw cliënten en bij wat jij van ze accepteert.

Wat zijn jouw taken precies? Wat voor bewindvoerder ben jij en wat wil jij voor jouw cliënten bereiken. Die vragen moet jij voor jezelf beantwoorden voordat jij jouw grenzen kunt bepalen. De ene bewindvoerder houdt zich alleen bezig met het regelen van financiële zaken en de andere bewindvoerder gaat ook wel eens naar een overleg van alle hulpverleners van de cliënt.

Jammer genoeg is het niet zo zwart-wit wat jouw taken zijn. Natuurlijk helpen de wet een de aanbevelingen meerderjarigenbewind. Maar, ga maar na; de moeder van jouw cliënt overlijdt. Jouw cliënt erft veel geld, die erfenis moet jij regelen. En ondertussen blijft jouw cliënt jou bellen met zijn verdriet en zijn dwangmatige verlangen het geld op te maken. Wat doe jij dan?

Nu kom je op het snijvlak van grenzen in jouw taken en jouw morele grenzen. Want je bent vast niet de 1e bewindvoerder die dit soort telefoontjes krijgt en daar geen tijd voor heeft. Of met enige regelmaat uit wordt gescholden door een cliënt. Wat doe jij dan? Wat zijn jouw grenzen daarin?

DE BEWINDROOS® laat deze belangrijke onderdelen in het beroep van bewindvoerder overal in terugkomen. Ook in de Training op maat en in de Praktijkintervisie.