Nieuws

Voor de zondagploeg 2

“Je bent je bewust van je oordelen”

Werk je met mensen? Dan moet je deze zonder oordeel benaderen. En je moet objectief zijn. Dat leren we op alle cursussen. Maar weet je eigenlijk dat je altijd al een oordeel hebt en dus niet objectief bent?

Dat is niets om je voor te schamen, dat hebben we allemaal. In de loop van ons leven krijgen wij zoveel informatie naar ons toe die wij niet allemaal kunnen verwerken. Dus gaan we filteren. Dat gebeurt onbewust en in een fractie van een seconde of minder. Het filteren wordt voor een deel bepaald door onze eigen overtuigingen, onze eigen herinneringen en onze eigen waarden. Wij hebben onze eigen beelden gemaakt die meteen opgeroepen worden als wij weer informatie ontvangen.

Het is voor een bewindvoerder de kunst om deze beelden te negeren in het contact met mensen. Omdat jij je bewust bent van je oordelen, kun je opgeroepen beelden negeren. En vul jij niet in en doe jij geen aannames. Op die manier komen de cliënt en zijn situatie het best tot zijn recht.

Wij hebben in de praktijkscholing van DE BEWINDROOS® altijd veel aandacht voor deze interessante onderdelen van het beroep bewindvoerder.