Over ons

Over DE BEWINDROOS®

Maak het zo eenvoudig als mogelijk is, maar niet eenvoudiger (A. Einstein)

Wat wil DE BEWINDROOS®?

DE BEWINDROOS® wil er voor zorgen, dat iedere cliënt de beste bewindvoerder krijgt en houdt.

Specialisten in praktijkscholing

Daarom geven wij praktijkscholing zodat bewindvoerders snel weten wat zij het beste kunnen doen voor hun cliënten. Wij halen de praktijk naar binnen bij onze scholing. Zo gaan de bewindvoerders met meer ervaring weer naar buiten, naar hun eigen praktijk.

Wij vinden het erg belangrijk dat alle bewindvoerders concrete en gerichte scholing krijgen. Zo hebben zij snel meer ervaring en kunnen zij hun werk makkelijker doen.

Echte praktijkscholing

Wat men moet leren doen, leert men door het te doen (Aristoteles)

Wij geven geen opleidingen. Wij sluiten met onze praktijkscholing aan op de diverse bewindvoerdersopleidingen. Wij hebben de theorie uit deze opleidingen vertaald naar de praktijk. Dit is de situatie, wat moet jij DOEN als bewindvoerder? Al onze scholing is op dat uitgangspunt gebaseerd.

Echte praktijkscholing is een hele goede aanvulling op de theoretisch opleidingen. De bewindvoerder moet een theoretische basis hebben, de cliënt is vooral geholpen met praktische uitvoering. De bewindvoerder – al dan niet beginnend – kan op basis van de praktijkscholing van de BEWINDROOS® direct een vertaalslag maken naar zijn dagelijkse praktijk. Hierdoor kan hij snel het beste DOEN voor zijn cliënten.

Onze overtuigingen

Feiten dringen niet door tot de wereld waarin onze overtuigingen leven (Marcel Proust)

Iedere cliënt moet een bewindvoerder hebben, die in staat is zich in de situatie van de cliënt te verplaatsen zonder daar een oordeel over te hebben. En naar die situatie te kunnen handelen. Wij noemen dat professionele betrokkenheid. Dat is de rode draad in onze praktijkscholing.

De bewindvoerders die praktijkscholing bij DE BEWINDROOS® volgen, ontwikkelen daarmee ook hun professionele betrokkenheid. Dit verbetert meestal de relatie met de cliënt. Die ervaart daardoor een betere dienstverlening.

Ons team

Een goed leraar moet zowel inspireren als irriteren (Boeddha)