Nieuws

Voor de zondagploeg

“Je weet wie je bent en waar je voor staat”

Waarom is dit zo belangrijk voor jou als bewindvoerder? We kunnen hier wel 100.000 redenen beschrijven, we gaan in op de 3 belangrijkste.

  1. Jij bent als bewindvoerder wettelijk verantwoordelijk voor de financiële zaken van jouw cliënten. Hierdoor moet jij soms keuzes voor jouw cliënt maken die misschien niet jouw eigen keuzes zijn. Je kunt dit makkelijker doen als jij weet wat jouw rol als bewindvoerder is hoe jij als mens bent. Jij weet wie jij bent als mens en weet waar jij voor staat als bewindvoerder.
  2. Jij moet als bewindvoerder en mens goed verankerd zijn. Jij hebt in alle onderdelen van het bewind een verantwoordelijkheid naar heel veel partijen. Ben jij niet goed verankerd? Dan kunnen die partijen invloed op jouw en jouw werk nemen. En dat is niet per definitie in het belang van jouw cliënten.
  3. Weet jij (nog) niet wie jij bent en waar jij voor staat? Dan is het beroep van bewindvoerder moeilijker uit te voeren. Keuzes en beslissingen worden dan nog meer bepaald door jou als mens dan in jouw rol als bewindvoerder.

Denk hier goed over na als je bewindvoerder wilt worden, net gestart bent als bewindvoerder of misschien al een aantal jaren ervaring hebt. En blijf er ook over nadenken! Wie jij bent en waar jij voor staat beweegt mee met jouw groei en ontwikkeling.

Wij hebben in de praktijkscholing van DE BEWINDROOS® altijd veel aandacht voor deze interessante onderdelen van het beroep bewindvoerder.