Nieuws

Cliëntbelang en professionele betrokkenheid

Er wordt hier veel geschreven over mensen met financiële zorgen en wie daar wat voor doet en op welke manier. Ook zie ik regelmatig stukjes over wat de ander niet goed doet. Een gerechtsdeurwaarder die vindt dat mensen met schulden gewoon op de blaren moeten zitten,  een schuldhulpverlener die zich opwindt over de beschermingsbewindvoerder, een gemeente die denkt zelf beter beschermingsbewind te kunnen doen en een bewindvoerder die klaar is met de traagheid van de schuldhulpverlening. Er wordt veel gewezen, er lijkt geen nuance meer te zijn. Alles is zwart of wit, goed of fout, wij of zij.

En juist voor mensen met financiële zorgen is nuance zo belangrijk. Er is niemand die kiest voor een leven met financiële zorgen. Omstandigheden spelen een grote rol bij het ontstaan ervan. En nuance speelt een grote rol bij het oplossen ervan.

Nuance in de zin van begrip hebben voor iemands situatie, in de zin van ruimte geven, in de zin van oordelen loslaten, in de zin van samenwerken en in de zin van met elkaar het cliëntbelang voorop zetten.

En wat is dan het cliëntbelang? In ieder geval niet dat wij in dit domein elkaar steeds de maat nemen. Professioneel betrokken zijn is dat wel. Dat is namelijk ook met elkaar en van elkaar leren zonder iemand te beledigen of te kwetsen. Daar worden wij zelf beter van en daar wordt de cliënt beter van.

Cliëntbelang en professionele betrokkenheid: 2 belangrijke ingrediënten voor een goed resultaat!

DE BEWINDROOS® zet in haar praktijkscholing het cliëntbelang en jouw professionele betrokkenheid altijd voorop. Door ons nieuwe compacte aanbod van online klassen leer jij snel wat jij moet doen in het belang van jouw cliënt en hoe jij als professional betrokken kunt zijn. Neem snel een kijkje op onze vernieuwde website en bij het nieuwe compacte aanbod van online klassen.

Willen jullie als organisatie een scholingsprogramma voor jullie medewerkers? Ook dat kan. Wij bieden wat jullie nodig hebben om medewerkers hun werk zo goed mogelijk en met veel plezier te laten doen. Neem hiervoor gewoon contact met ons op via scholing@debewindroos.nl of 06-458 42 303.